Fredrik Aspe jubilerar på Ebab

Fredrik Aspe började arbeta på Ebab 1997. Samma år som Tony Blair blev premiärminister i Storbritannien och filmen Titanic hade premiär. Vi ställde ett par frågor till Fredrik, vars karriär har gått spikrak uppåt, för att höra om hans 25 år på Ebab och vad som fått honom att ständigt utvecklas. 

Hur började din resa på Ebab och vad har fått dig att ständigt ta nya kliv? 

Min resa på Ebab började som produktionschef där jag var med och drev de första CM-projekten. Ganska snabbt blev jag involverad i de tidiga skedena i projekten och började som projektchef. I takt med att projekten jag ansvarade för växte började jag anställa fler medarbetare. På bara några år växte avdelning från 10 till 30 personer och jag blev avdelningschef. Efter det har jag hunnit med att vara både affärsområdeschef, affärschef och nu vice vd för Ebab i Stockholm.  

Jag är egentligen ingen karriärmänniska i den bemärkelsen att jag har haft en utstakad karriärplan framför mig. Däremot har jag alltid haft ett stort driv och tagit ansvar, och ju mer ansvar du tar och kan axla desto mer växer du både som person samt i din arbetsroll. Det är det som har fått mig att få förtroendet bland ledningen att axla större utmaningar och roller i bolaget. Man behöver också ha en fingertoppskänsla för marknaden vi verkar i då den förändras hela tiden.  

Det har varit lärorikt att prova olika roller i ett projekt vilket har lett till att jag har en bra förståelse för hela processen – från tidigt skede till när vi överlämnar projektet till kund. Jag försöker alltid följa upp med kunden efter cirka två år och ställa frågan: “Hur fungerar det? Fanns det något vi kunde göra bättre?” På det sättet utvecklas alltid jag och vi som bolag. 

Hur ser du på Ebabs utveckling mot struktur och hållbarhet under din tid på Ebab? Vad gör dig allra stoltast över att arbeta på Ebab? 

Medarbetarna, våra fina projekt och vår företagskultur! Under mina 25 år på Ebab har jag haft förmånen att arbeta med många kompetenta och fina medarbetare och jag drivs av att se hur de utvecklas och tar kliv framåt i sina arbetsroller. Vi har en fin och öppen kultur på Ebab, man kan prata med vem som helst och ställa frågor. Här knyter medarbetarna egna kontakter och får vänner för livet. Vi har också många återvändare till Ebab och det är inte ovanligt att man kommer tillbaka som kund – det är ett gott betyg som jag är stolt över.

Det bästa med mitt arbete är att jag får vara med och bygga för framtiden. Det vi gör påverkar samhällets utveckling och det vi bygger finns kvar. Jag är också stolt över vårt hållbarhetsarbete som alltid har genomsyrat verksamheten. Ebab var till exempel bland de första med att anlägga bergvärmeanläggningar i Stockholm och bland de första att anlägga solceller för 20 år sedan. 

Läs mer: Så har Ebab implementerat de 7 goda vanorna i vår företagskultur

Vad är ditt mest minnesvärda ögonblick på Ebab?

Det är när vi vann ROT-priset för Fotografiska. Det var ett stolt ögonblick. Tillsammans med Stockholms Hamnar utvecklade vi en fastighet i världsklass som har blivit en av Stockholm stads största attraktioner.

Tack för pratstunden. En sista fråga, tips till dina kollegor på hur man får en hållbar och långvarig karriär?

Tack själv! Ta ansvar och utvecklas tillsammans med dina kollegor – då växer både bolaget och du som individ. Samt var alltid nyfiken, våga fråga och utmana dig själv!