Ann Drott firar 20 år på Ebab!

På Ebab har man möjlighet att utvecklas! Ann Drott är inget undantag. Hon började år 2000; året då Eurovision Song Contest sändes från Globen och Öresundsbron invigdes. Året då Svenska kyrkan skiljdes från svenska staten och Will och Jada Pinkett Smiths dotter Willow föddes. Vi tog en kaffe med Ann, som idag är ekonomichef, för att höra mer om hennes resa på Ebab.

Hur har din karriär på Ebab sett ut?

Innan Ebab arbetade jag som tandtekniker i tolv år. På Ebab började jag i receptionen och växeln. Efter en tid började jag ansvara över en del projekt och deras ekonomi, sedan övergick jag till ekonomigruppen. Under mina första år här pluggade jag ekonomi på Södertörns högskola. Januari 2009, nio år efter att jag började arbeta på Ebab, blev jag ekonomichef.

När jag började var vi cirka 40 medarbetare och då hade vi ett företag. Idag är vi fyra bolag inom koncernen och har projekt över hela Stockholm. Jag var tidigt med i CM-projekten (Construction Management) som ekonomi-assistent och 20 år senare är det så givande att se att vi fortfarande växer inom det segmentet med till exempel Campus Albano och Stockholmshems nya kontor i Skärholmen.

Vad är det bästa med Ebab?

Mina fantastiska kollegor och de projekt som vi levererar. Att få besöka Ebabs projekt såsom Stora Bryggeriet och Fotografiska, det är otroligt spännande och intressant att vara delaktig när vi bygger för framtiden. Att få ta del av kollegornas resor och berättelser, att se det fantastiska slutresultatet. Jag är stolt över hur vi arbetar med miljö, hållbarhet och lösningar för nya stadsdelar, till exempel Stora Sköndal. Att vi faktiskt har en enorm bredd i vårt erbjudande!

Kulturen på Ebab är dessutom öppen, hjälpsam, positiv, engagerande och nyfiken, och det hjälper om man vill utvecklas! Vi utvecklas tillsammans genom att lyssna och försöka förstå våra kunder och deras behov. De 7 goda vanorna, vår utbildning i personligt ledarskap, ger oss möjligheter att skapa långsiktiga och hållbara relationer och utrymme för samarbete mellan grupperna där nya idéer kan uppkomma.

Tack för de här tjugo åren Ann! Till sist, tips till dina kollegor på hur man får en hållbar och långvarig karriär?

Var öppen för nya möjligheter, ta chansen att fråga och lära av andra kollegor, våga misslyckas, bjud på din kunskap och våga ta steget när det kommer. Och glöm inte att ha roligt under vägen!