Mira Wångdahl firar 15 år på Ebab

Mira Wångdahl startade sin resa på Ebab för 15 år sedan. 2008 var året då Barack Obama blev president för första gången, ABBA återförenades på svenska premiären av Mamma Mia och Usain Bolt satte världsrekord på 100 meter under sommar-OS. Mira har haft flera olika roller inom Ebab och bidragit till företagets utveckling. Här berättar Mira om tiden på Ebab.

15 händelserika år med varierande roller och uppdrag

Eftersom jag verkat i många olika roller; som projektchef, avdelningschef, projektutvecklare och nu som affärsområdeschef för vård och omsorg, har det varit 15 väldigt omväxlande år. Jag har också hunnit medverka i oerhört varierande projekt med olika grupper inom Ebab, vilket har varit väldigt roligt och lärorikt.

Ett extra minnesvärt projekt jag jobbade med i 3-4 år var Lill-Janshuset, före detta Allmänna BB, där vi byggde om Riksidrottsförbundets tidigare lokaler till moderna operationssalar för ryggkirurgi samt olika vårdmottagningar. Projektet var speciellt eftersom det är en 100-årig kulturminnesmärkt byggnad som på grund av sin aktningsvärda ålder kommer med särskilda utmaningar. Dessutom var det roligt att arbeta med en privat vårdaktör som var väldigt driven och engagerad.

På Ebab jobbar vi tillsammans

Ebab har utvecklats väldigt mycket som företag under åren och blivit en effektivare och stabilare organisation. Vi har bland annat blivit ISO-certifierade, ett arbete som pågick under flera år. Dessutom har vi hittat mycket bättre sätt att ta hand om vår personal genom rekrytering, introduktion och utveckling.

Att jobba på Ebab innebär mycket frihet under ansvar. Man behöver ha ett självständigt driv, men det finns många kompetenser runtomkring så det finns stöd och support att få, vilket gör att man aldrig är ensam i sina frågor. Det tycker jag är signifikant för Ebab – vi jobbar tillsammans.

Ebabs kärnvärden och de 7 goda vanorna en del av vardagen

Jag har ju varit så länge på Ebab så för mig är de 7 goda vanorna inte något jag tänker på i vardagen – det är det naturliga sättet vi agerar och jobbar på hela tiden. Vi har Ebabs sätt att vara och arbeta som speglar våra kärnvärden och de 7 goda vanorna.

Det finns flera goda vanor som är till stöd i jobbet. Till exempel Vana 3 - “göra det viktigaste först” som handlar om att komma vidare genom att prioritera det som är viktigast. Den har jag med mig i prioriteringen och planeringen av mitt arbete.

Trendspaningar inför framtiden

Jag tror att fastighetsägare och beställare kommer att se nyttan med Construction Management i större utsträckning när det blir tufft att få ihop projekt nu när marknadsläget ser ut som det gör. CM-konceptet kan till exempel bidra till att projekt kommer igång snabbare och på ett flexiblare sätt anpassa processen utifrån marknaden.

En annan spaning är att fastighetsägare under längre tid har prioriterat samhällsfastigheter, exempelvis vårdboenden, sjukvårdsfastigheter och LSS-boenden, och det är en satsning jag tror kommer att fortsätta. Samhällsfastigheter blir allt mer intressanta att investera i och kommer att vara det för en lång tid framöver.

Lästips: Så arbetar Ebab i Nordens största CM-projekt: Campus Albano

Mira tipsar: Så får du en hållbar och långvarig karriär

Var sann mot dig själv och kliv inte in i en roll eller uppgift som du inte trivs i. Försök få jobba med det som känns spännande, utmanande och som ger dig möjlighet att visa vad du kan!

Ha inte för mycket fokus på att klättra uppåt, det finns många spännande roller och arbetsuppgifter man kan utvecklas inom.

Tack Mira för de här 15 åren och vi ser fram emot 15 år till!