Christer Löwenhamn jubilerar på Ebab

År 2002 började Christer Löwenhamn på Ebab. Han kom direkt från högskolan, 41 år gammal. Det var även året då Christers femte son föddes, en energiuppgörelse om att stänga Barsebäck 2 slöts och eurosedlar och mynt infördes i de flesta EU-länder. Vi fick en pratstund med Christer som jobbat nästan en tredjedel av sitt liv på Ebab. 

Fantastiska år med möjlighet att utvecklas

De här åren har varit helt fantastiska. Det är ju över 20 år sedan jag började så det har hänt mycket, inte minst på teknikfronten. Vi hade antenner på telefonerna då och stora, tjocka datorer. Det var hyllmeter efter hyllmeter av dokumentation i pärmar och vi skrev på block.  

Jag är hantverkare i grunden och arbetade tidigare mycket med ombyggnationer. När jag var 39 år satte jag mig i skolbänken igen. Jag kom därmed direkt från högskolan till Ebab. Jag föredrar att renovera gamla hus och räcker gärna upp handen när det gäller svåra och komplicerade projekt. Det spelar ingen roll om det är stort eller litet, bara det är speciellt. Att det har funnits möjlighet att välja utmaningar har gjort att jag hela tiden utvecklats.  

"Jag har rotat mig här, i familjen Ebab"

Ebab är ett fantastiskt företag som strävar efter att vi anställda ska ha det bra. Det har varit några nedgångar i lågkonjunkturer under årens lopp, men Ebab satsar verkligen på sina anställda. Vi får många utbildningar och har förmåner som inte går att jämföra med något annat företag. Vårt företag har också genom åren ordnat fina tillställningar och resor. Mer än en tredjedel av mitt liv har jag jobbat på Ebab och det säger ju någonting. Jag har rotat mig här, i familjen Ebab. 

Från advokatkontor till 5-stjärnigt hotell

Ett av alla projekt jag jobbat med, och minns väl, är Nobis Hotel. Det var ett advokatkontor vid Norrmalmstorg som skulle byggas om till ett 5-stjärnigt hotell, i samma omgivning där jag tidigare jobbat som hantverkare under 20 års tid. Det var ett mycket komplicerat projekt, och ibland behövde vi jobba på nätterna för att det skulle fungera. Projektet varade i cirka fyra år och hotellet invigdes med pompa och ståt 2010. Det hände också många spännande saker kring projektet. Det pågick samtidigt som prinsessan Victoria skulle gifta sig, och polisen etablerade därför ett kontor i lokalerna under en period.  

Christer börjar med målet i sikte

Jag tänker inte aktivt på de 7 goda vanorna, men de finns med mig mer eller mindre i mitt dagliga arbete. För mig är det viktigt att vara proaktiv, som i vana 1. Jag vill tänka framåt redan från början, och gillar att jobba i tidiga skeden för att få vara med och se förändringen. Jag startar med målet i sikte och skapar tidigt en bild av hur jag ska komma dit.  

Arbete i team bidrar till en hållbar karriär

För att hålla länge är det viktigt att inte arbeta för mycket, och att arbeta tillsammans i team så att det inte blir ensamt. Har man ett starkt team runt sig orkar man med tunga frågor och kan hjälpas åt. 

Det är även viktigt med en hobby, att ha något utanför jobbet som man längtar till och som kan ge energi. Jag har bland annat en fiskebåt och travhästar och har även byggt en matarstation för ekorrarna som jag och mina barnbarn kan sitta och kika på tillsammans.

Stort tack för pratstunden Christer, vi ser fram emot många år till tillsammans på Ebab!