Så växer du på Ebab – 5 frågor till vår rekryteringsansvariga

Hur ser ett företag som Ebab på personlig utveckling och ledarskap? Vilka initiativ värdesätts och vilka möjligheter finns det till att växa i sin roll som exempelvis energispecialist eller miljösamordnare? Vi har ställt 5 frågor till Veronica Warneskog, rekryteringsansvarig på Ebab.

Vilka värderingar sätter Ebab främst?

– Förtroende och respekt är viktiga nyckelord, liksom transparens och en rak kommunikation där du tillåts vara dig själv. Byggstenarna i detta är att lita på kollegorna och cheferna, våga flagga när du inte förstår och att alltid känna att du kan vara dig själv, fullt ut. Vi arbetar aktivt för en kultur utan hierarkier och ser det som positivt när vi alla uppmärksammar om något känns otydligt, felaktigt eller svårt.

Hur ser företagets beslutsprocesser ut?

– På Ebab är vi alla en del av förbättrings- och utvecklingsprocessen genom att alltid fundera på hur vi kan göra saker lite bättre. Oavsett vilken personlighet eller roll du har så är du en viktig kugge på företaget och däri finns också en förväntan om att du ska vara delaktig i företagets utveckling. Med det sagt betyder det inte att du aktivt måste ta rollen för att driva på en förändring, men för oss är det viktigt att du fortfarande lyfter din idé, så att organisationen kan hjälpa dig att driva den. 

Lästips! "5 vanliga frågor du får som Energispecialist"

Hur ser Ebab på hållbarhet?

– Hållbarhet är något som genomsyrar hela vår organisation. Både när vi ser till våra projekt, medarbetare och leverantörer. Kort sagt betyder det att vi värderar hållbarhet som en aspekt både när vi väljer vilka vi samarbetar med, hur vi bygger upp verksamheten på plats på kontoret, men även hur vi växer som bolag. Många tänker automatiskt på hygienfaktorer som pappersval eller sortering när de hör ordet hållbarhet, men för oss innefattar det även hur vi rekryterar. Vi vill att Ebab ska spegla samhället i stort och i det är mångfald otroligt viktigt för att kunna utvecklas hållbart.

Hur främjar Ebab personlig utveckling?

– Vi erbjuder flera vägar för dig som vill växa och utvecklas i rollen som exempelvis energispecialist eller miljösamordnare. Bland annat genom att erbjuda faddrar internt som kan hjälpa dig att bolla karriär, arbete och utveckling. Vi har även ett starkt fokus mot kompetensutveckling, både för dig som person och övergripande för bolaget. Syftet är att det ska vara enkelt för dig – oavsett om du är junior eller senior i din roll – att få stöttning i den riktning du önskar ta.

Vem bör söka jobb på Ebab?

– Jag skulle vilja säga att Ebab har det lilla bolagets charm med korta beslutsvägar och en familjär stämning, men samtidigt har musklerna och energin för att driva förändring och innovation. Därmed är det också viktigt för oss att attrahera olika typer av människor, med olika bakgrund och perspektiv. Den röda tråden ska istället vara viljan att arbeta på ett bolag som ständigt vill utvecklas och förbättras. Vi uppmuntrar nya karriärsteg, men hjälper även till om du redan känner dig nöjd i din roll och istället vill spetsa till din kompetens. Är du öppen, engagerad och intresserad av att arbeta på ett bolag med korta beslutsprocesser och stor transparens är vi med andra ord helt rätt för dig!

Intresserad av att arbeta på Ebab? Kontakta oss och se våra lediga tjänster under Karriär 

Guide: Din guide till att teckna energideklaration Ladda ner guide