Thomas Wallefelt firar tio år på Ebab

Thomas började som produktionschef på Ebab 2010. Året då ett stort snöoväder for in över Sverige, den 828 meter höga skyskrapan Burj Khalifa invigdes i Dubai och året då 50-öringen avskaffades. Under tiden har även projekten förändrats och de senaste åren har Thomas främst arbetat med större nyproduktionsprojekt av bostäder. Som en uppskattad kollega, medarbetare och chef bad vi honom berätta mer om sin tid på Ebab.

Hur är det att arbeta på Ebab?

För det första är Ebab ett företag som erbjuder många olika tjänster. Det är fantastiskt att vi under ett och samma tak kan samla all den kunskap som våra olika områden besitter. Har någon en fråga är svaret oftast ett samtal bort. Och vi vill alla dela med oss så att våra kollegor, vår chef och våra projekt lyckas.

För det andra arbetar vi också ständigt med att hålla ihop organisationen. I våra egna projekt är vi till största delen Ebab-anställda vilket gör att vi lär känna varandra och hur vi arbetar bättre och bättre för varje dag. Genom det vässar vi våra kunskaper ytterligare för varje projekt och utvecklas och levererar vassare – både som personer, team och företag.

Och för det tredje har vi väldigt kul ihop. Skulle jag sammanfatta min tid här med tre ord skulle jag säga: utvecklande, utmanande och framgångsrikt.

Vad gör dig allra stoltast över att arbeta på Ebab?

Det som gör mig mest stolt är när jag tillsammans med mitt team lämnar över ett lyckat projekt till en av våra beställare. Där alla är nöjda; vi som arbetat med projektet, beställaren och även slutkunden, det vill säga hyresgästen eller bostadsköparen som ska flytta in. Då känner jag mig stolt att jag som ansvarig för produktionen tillsammans med mitt team lyckats så bra och att allt blod, svett och tårar var värt det.

Sen är det själva kulturen på Ebab som är bra och rotad. Vi är många som har valt att stanna på Ebab länge och jobbat i många år så det finns gott om ”kulturbärare” här. En annan sak som stärkt min företagskänsla är olika event vi har gjort där man har fått möjlighet att umgås med precis alla utanför arbetstid. Det har gjort mig stolt.

Har du exempel på hur du och ditt team implementerar Ebabs kärnvärden?

Ja, just lyhördhet är något vi jobbar extra mycket med i mina projekt. Både vad det gäller att lyssna på vår beställare men även i kontakten med våra entreprenörer. Öppenhet och ärlighet är något vi alla vinner på i slutändan och vi strävar alltid efter att skapa just sådana affärer med våra entreprenörer.

Lästips: Kjell Karlström firar 20 år på Ebab och smygstartar pensionen

Tips till kollegorna om hur man får en hållbar och lång karriär?

- Ha egna personliga mål. Vad är viktigt för dig för att ha en meningsfull och utmanande arbetssituation?

- Finn dig inte i en situation som skulle kunna bli mycket bättre bara genom din egen påverkan. Ta kontrollen över ditt eget liv.

- Försök hitta kollegor du trivs med, och som har samma målsättning som du. Kollegor du kan genomföra bra projekt ihop med och som gör det roligt att komma till jobbet varje dag.

Tack Thomas och grattis till dina tio år på Ebab! Vi ser fram emot minst lika många till.