Personporträtt: Per Widlund

Per Widlund började arbeta på Ebab 2004 – samma år som Facebook grundades, rökförbud på restauranger och krogar röstades igenom och platt-tv:n var årets julklapp. Vi träffade Per för att ta reda på vad som gör honom stolt över att arbeta på Ebab och få tips på hur man får en hållbar och långvarig karriär.

Hur har din karriär på Ebab sett ut?

Jag började arbeta som biträdande projektchef för att sedan bli projektchef, avdelningschef och projektutvecklare. Nu arbetar jag som affärsområdeschef Kommersiellt. Om jag skulle sammanfatta tiden med tre ord skulle det vara; utvecklande, utmanande och lärorik. Jag tycker att Ebab har en bra kultur som är tillåtande och nytänkande. Här är det endast du själv som sätter begränsningarna för din personliga utveckling.

Spännande utveckling. Vad är ditt mest minnesvärda ögonblick?

Mitt mest minnesvärda ögonblick måste vara när jag var relativt nyanställd och fick till- och ombyggnationen av hockeytemplet Scaniarinken i Södertälje (där jag för övrigt är uppväxt och bor kvar) i knät. Ett oerhört tidspressat projekt på grund av den begränsade tiden då det inte är verksamhet i hallen. Dagen innan elitseriehemmapremiären när det nya storköket skulle tas i drift visade det sig att det var stopp i avloppet. Det var bara att bila upp och leta rätt på ledningen och köra dit en spolbil som fick stå och suga avloppet samtidigt som köket var i drift på matchdagen. Golvet i köket var alltså uppbilat och delvis intältat medan det lagades mat för glatta livet precis i anslutning till det uppbilade golvet. Det är ett minne jag sent kommer att glömma!

Oj, vilket drama, men ni fixade det! Vad gör dig stolt över att arbeta på just Ebab?

Engagemanget hos alla medarbetare att vilja göra skillnad! Sen är vi lyhörda. Vi lyssnar alltid in vad kunden har för behov och anpassar sedan vårt erbjudande efter det. I det vi erbjuder och de förslag vi lägger fram till kunden har vi alltid kundens bästa i åtanke samtidigt som vi alltid har långsiktighet och en lagom dos nytänkande i åtanke.

Tack för de här sexton åren Per, nu ser vi fram emot minst lika många till! Till sist, vad är ditt tips för en hållbar och långvarig karriär?

Tack själv! Tips för en hållbar och långvarig karriär? Jag skulle säga; Se alltid till att vara lyhörd för kundens behov, leverera alltid i utsatt tid och till en kvalitet som du kan stå bakom. Och sist men inte minst – ta ansvar för din egen utveckling (karriär), det är du själv som har den största påverkansmöjligheten!