Renée Luttinen firar 15 år på Ebab

2008 var inte bara året då rymdsonden Messenger flög förbi planeten Merkurius för första gången och Charlotte Perellis låt Hero toppade försäljningslistan av singlar i Sverige. Det var även året då Ebab välkomnade Renée Luttinen som installationssamordnare. Vi är glada att Renee har valt Ebab under så många år och pratade med henne om tiden här hos oss.

Utvecklande år med möjlighet att prova flera olika roller

Jag kom till Ebab direkt från en yrkesutbildning till fastighetsingenjör på Nackademin, 21 år gammal. Det var ont om jobb inom samhälle/ekonomi, ämnen jag läst på gymnasiet. Så jag blev tipsad om byggbranschen, vilket var en helt ny värld! Jag visste absolut ingenting om byggen eller projekt sedan innan, så de här 15 åren har varit fantastiskt utvecklande. 

Jag anställdes som installationssamordnare, men har verkat i flera roller som exempelvis projektingenjör, projektledare samt hyresgästkoordinator. Just att jag har fått möjlighet att prova varierande roller och vara inne i olika skeden i flera projekt har varit väldigt positivt! Det är ett stort plus att det finns ett spann av valmöjligheter inom Ebab.  

Mix av medarbetare ger dymanik

Jag har också alltid upplevt Ebab som familjärt. Vår koncernchef och VD nämner oss vid namn och frågar hur läget är när man kommer in på kontoret. Man är mycket mer än ett anställningsnummer och för mig har Ebab varit lite av en familj under åren. 

När jag började jobba var det inte många tjejer i branschen, men Ebab har alltid haft kvinnliga förebilder. Och att vi har en kvinnlig VD säger ganska mycket om bolaget. Ebab har verkligen den här blandningen av äldre, yngre, män och kvinnor, vilket gör det dynamiskt! 

Fokus på kärnvärdet långsiktighet

I projektet Måsholmen, där jag jobbar nu, är vi inriktade på långsiktighet, ett av Ebabs kärnvärden. Vi jobbar åt en kund som Ebab haft relativt länge och målsättningen i teamet är att vi ska jobba så bra att de vill fortsätta samarbeta med oss. För att knyta an till de 7 goda vanorna som vi arbetat med under lång tid på Ebab, så handlar det också om ”vinna-vinna” - att båda parter kan vinna på en överenskommelse. För mig betyder det att även våra entreprenörer ska vilja jobba med oss igen och att vi hittar synergin med dem.  

Löwenströmska renoverades i full drift

Ett annat projekt jag alltid kommer att bära med mig är Löwenströmska sjukhuset som vi renoverade medan det var i full drift. Vi var ett oerhört tight team som jobbade ihop. Samverkan kring hela projektet fungerade mycket bra, med verksamheterna på plats och entreprenörerna. De hade stor förståelse för att de inte kunde bullra under vissa tider. Det var ett projekt med många utmaningar, exempelvis att riva lokaler på planet ovanför en operationssal i drift.  

Trendspaning inför framtiden

Världsläget är ju väldigt skakigt med krig, naturkatastrofer och inflation. Min förhoppning är att allmännyttan därför kommer att gasa nu. Många aktörer pausar när priserna går upp, men det är fortfarande bostadsbrist och det behövs bostäder. Jag hoppas därför att allmännyttan tar första steget och börjar producera fler hyresrätter. Jag tror också att det kan bli ombildningar till fler hyresrätter när folk inte har råd att köpa bostadsrätter då räntorna stiger. 

Renées tips för en hållbar karriär

Var öppen för utmaningar och andra arbetsuppgifter än de du är van vid! Även om du har känslan att det inte är ditt bord så lär du dig alltid någonting. Ta också tillvara på alla fantastiska kollegor! De har varit en viktig anledning till att jag valt att stanna på Ebab. Eftersom man tillbringar mer tid på jobbet än hemma, så blir kollegorna otroligt viktiga. 

Tack för de här åren, Renee! Vi ser fram emot gott samarbete i flera år till.

 

Få vårt nyhetsbrev