Samtal om konst, hållbarhet och energi med Mikael Genberg

En strålande sensommarkväll i slutet av augusti bjöd vi in våra kunder till en föreläsning med konstnären Mikael Genberg och till inspirerande samtal om konst, hållbarhet och energi.  

Världsberömda, finurliga hotellkoncept

Konstnären och inspiratören Mikael Genberg, känd för innovativa hotell, delade med sig av sina upplevelser med att skapa unika mötesplatser. Han fick publiken att skratta med berättelser om banbrytande koncept, inklusive trädhushotellet Hotell Hackspett, undervattenshotellet Utter Inn, och det världsberömda Manta Resort på Zanzibar. Mikael inspirerade också med sin syn på konst och hållbarhet samt hur man kan förena människor. 

Mälarens undervattensliv utanför fönstret

Utter Inn, beläget i Mälaren utanför Västerås, har ett rum med fönster som öppnade upp mot det grumliga vattnet. Mikael Genberg berättade med humor om hur det egentligen var gästerna som fick underhålla fiskarna som tittade in genom fönstret på de som hyrde rummet för natten. 

Med utsikt över Indiska oceanen

På hotellet Manta Resort på ön Pemba vid Zanzibar användes samma koncept. Hotellet erbjöd ett rum med en fantastisk utsikt över korallreven utanför. Mikael betonade vikten av hållbarhet och samarbete med lokalbefolkningen i detta projekt, där vikten att ge tillbaka skapar värde för fler. 

Ett steg närmare rymden

Ett av Mikael Genbergs mer långsiktiga projekt är att placera en liten röd stuga med vita knutar på månen. Han berättade entusiastiskt om sina möten med NASA, diverse stora finansiärer och hur ett pappershus faktiskt fick följa med astronauten Christer Fuglesang på en rymdfärd. Projektet med att placera en stuga på månen började med en liten röd stuga på Globen. 

Samtal om en mer hållbar framtid

Moderator för kvällens samtal var PG Sabel, VD för Stena Fastigheter Stockholm. Förutom Mikael Genberg bestod panelen av Carl-Johan Casserberg, chef för stadsutveckling på Titania, Bengt Malmegård, styrelseordförande för Malmegårds Fastigheter, samt Ellinor Olsson, hållbarhetschef på Ebab. De delade insiktsfulla diskussioner om hållbarhet för framtiden; Carl-Johan önskade att vi ska kunna bidra till att skapa mer delaktighet i samhället från olika grupper samt att som arkitekt skapa vackrare mer hållbara bostäder, Bengt uppmanade alla att bidra till social hållbarhet genom exempelvis engagemang i Stadsmissionen eller liknande verksamheter, Ellinor menade att inget är omöjligt, att vi alla kan bidra till att skapa mer utrymme för samverkan och idéskapande. Samtalen fortsatte på vår fina terrass där gästerna också kunde njuta av plockmat till ackompanjemang av dj:ns soliga musik. 

Under kvällen lottades en av våra populära hållbarhetsworkshops ut. Grattis till vinnaren, som kommer att träffa våra experter och få råd om den bästa vägen att nå hållbarhetsmålen. 

Genom vår workshop Hållbarhetslyftet strävar vi efter att stödja våra kunder och tillhandahålla specialistkunskap för att hjälpa företag att uppfylla fastställda krav, strategier och mål. Detta gynnar både samhället, er som kunder och oss på Ebab.