Sommartips i Stockholm: Poddar, museibesök och matupplevelser

Sommarsemestern närmar sig med stormsteg, och det är dags att börja planera för roliga aktiviteter och trevliga utflykter. Om du befinner dig i Stockholm och letar efter inspiration, har vi samlat några fantastiska tips från våra kollegor Ellinor, Veronica, Åsa och Elizabeth. Oavsett om du är intresserad av projektledning, kultur, mat eller avkoppling, finns det ett tips för dig. 

Lyssna på Projektledarpodden och CM-podden

För dig som är intresserad av projektledning är "Projektledarpodden" ett utmärkt tips. Här kan du lära dig mer om projektledningens olika aspekter och få värdefulla insikter från branschexperter. En annan podcast som kan vara intressant är "CM-Podden" från CM-bolagen, där du kan fördjupa dig inom ämnet Construction Management. Båda dessa poddar är perfekta för den som vill utveckla sina kunskaper inom projektledning och förstå hur man hanterar förändringar på ett effektivt sätt. 

Utforska Stockholms museer

För en familjevänlig aktivitet rekommenderar Veronica ett besök på Paradox museum. Där erbjuds interaktiva utställningar och fascinerande gåtor att lösa för både stora och små. Ett annat spännande alternativ är en guidad tur på museifartygen vid Galärvarvet, som tillhör sjöhistoriska museet. Här kan du lära dig mer om sjöfartens historia och få en inblick i det marina arvet.

Besök Östermalmshallen

Åsa vill dela med sig av en pärla som är väl värd ett besök – Östermalmshallen. Saluhallen genomgick en fantastisk renovering och återöppnades i mars 2020. Med sin anrika historia från 1888 erbjuder hallen en unik upplevelse med vackra byggnadsdetaljer både inne i hallen och utanför. Här kan du njuta av ett brett utbud av läckerheter, som en kopp kaffe, en härlig lunch, färska råvaror till middagen eller något speciellt att ta med på en utflykt. Östermalmshallen är platsen för den som älskar mat och en trevlig atmosfär.  

Ta en cykeltur runt Södermalm

För de som älskar att vara ute i naturen och röra på sig rekommenderar Åsa även en cykeltur runt Södermalm. Starta vid Söder Mälarstrand vid Slussen och följ vattnet längs med Södermalm. Du kommer att passera pittoreska platser som Pålsundet vid Långholmen, strandkanten vid Tantolunden och den vackra Årstaviken fram till Hammarby Sjöstad. Under cykelturen finns det gott om mysiga restauranger, badplatser, boulebanor och lekplatser för barn. Avsluta turen genom att cykla upp mot Vitabergsparken och Sofia kyrka, där du kan njuta av de fantastiska gamla trähusen och den grönska som parken erbjuder. Avsluta sedan på Fjällgatans Kaffestuga, där du kan belöna dig själv med en god glass och samtidigt beundra den vackra utsikten över Stockholm. 

Upptäck Slakthusområdet och njut av kulinariska upplevelser

Elizabeth rekommenderar alla att besöka det växande Slakthusområdet. Här hittar du gemytliga restaurang Solen med Adam och Albin i spetsen, ta en pizza eller småplock med en industriell Köpenhamnskänsla. Om du är sugen på att prova andra alternativ finns även lyssningsbaren Hosoi, som serverar en fusion mellan svenskt och japanskt, kafferosteriet och vinbaren Stockholm Roast samt fantastiska Bar Montan i området, och alla är värda ett besök. Om du hellre vill ha en lugn stund för dig själv kan du ta med dig en bok. Elizabeth föreslår Maja Lundes klimatkvartett och “Pachinko” av Min Jin Lee, böcker som kommer ta dig med på spännande och tänkvärda läsupplevelser. 

Nu har du några fantastiska tips för sommaren i Stockholm! Oavsett om du är intresserad av projektledning, kultur, mat eller avkoppling, kommer dessa tips att ge dig möjlighet att njuta av allt som staden har att erbjuda. Så se till att planera in dessa aktiviteter och skapa minnen som varar livet ut. Ha en underbar sommar i Stockholm!