Upptäck julens magi – 6 tips för en minnesvärd december i Stockholm!

December är här och med den kommer förväntan om julens magi och glädje. Om du letar efter inspirerande aktiviteter för hela familjen kommer här våra sex bästa tips på hur du kan göra denna jul oförglömlig!

1. Låt kreativiteten flöda med pussel, broderi och glasmålning

Älskar du att pyssla och vara kreativ? Prova då att ge eller göra något unikt! Pussel är en avkopplande och utmanande aktivitet för hjärnan. Lägg gärna ett stort pussel med flera personer och låt det ta flera dagar innan verket är klart. 

Har du annars testat att brodera? Du kan brodera vackra mönster och texter för att skapa personliga konstverk, det finns massor av bra tips på YouTube och Instagram. Och om inte broderi och pussel lockar, testa att måla om gamla glas och förvandla dem till ljuslyktor eller vackra prydnader. Panduro har riktigt bra pysseltips

2. Upptäck Katarinahuset – en renoverad ikon i Stockholm

Efter flera års ombyggnad har Katarinahuset och Katarinahissen äntligen öppnat igen. Utforska den nya designen, ta en drink på Gondolen och njut av den fantastiska utsikten över Gamla stan och Saltsjön.

3. Se Stockholm från ovan i SkyView

För en spektakulär panoramavy över Stockholm, åk till Globen och ta en tur med SkyView. Upplev staden från en glaskupol och boka din biljett online för en 20-minuters hisstur längs Globens utsida.

4. Winter Lights på Skansen: En magisk ljusupplevelse

Besök Skansen och upplev Winter Lights – en ljusinstallation som förvandlar parken och djuren med färg och form. Utforska julmarknaden, njut av brasan och ta en fika i de mysiga caféerna. Winter Lights pågår fram till den 7 januari 2024.

5. Res 111 år tillbaka i tiden till Titanics ödesfärd

För de historieintresserade erbjuder Titanic the Artifact Exhibition en unik upplevelse. Utforska över 200 föremål som bärgats från det legendariska skeppet och lär dig om dess dramatiska öde. Utställningen pågår i Westfield Täby Centrum fram till den 28 januari 2024.

6. The mystery of Banksy: Upplev det med egna ögon

Förundras av över 100 verk av den kontroversiella konstnären Banksy på The Mystery of Banksy-utställningen på Stadsgårdsterminalen. Utforska hans mest kända verk och lär dig mer om konstnärens bakgrund och teknik. Utställningen pågår fram till den 4 februari 2024.

Hoppas att aktiviteterna skapar härliga minnen för dig och dina nära och kära!