Johan Brodin ny VD för Fastighetsutveckling

Från och med den 1 januari 2024 kommer Johan Brodin, partner på Ebab, att axla rollen som VD för Ebab Fastighetsutveckling. Johan har varit en del av Ebab-koncernens utveckling sedan 2006 och har en gedigen erfarenhet av att driva framgångsrika fastighetsprojekt för både privata och offentliga aktörer.Jag är mycket stolt och hedrad över att få förtroendet att ta över efter Göran Westberg. Det är med stor respekt jag antar rollen, särskilt medveten om de ekonomiska svängningarna och försiktigheten på marknaden. Samtidigt ser jag det som det perfekta ögonblicket att driva fram nya utvecklingsprojekt för att vara redo när marknaden stabiliseras. Utmaningar är ofta en grogrund för nya och hållbara idéer, säger Johan.

Vi kommer att arbeta hårt för att integrera gröna teknologier och initiativ som inte bara gynnar vår verksamhet utan också stöder samhällen och miljön där vi är verksamma. Genom systematisk analys av en fastighet kan vi föreslå energieffektiviseringar och optimering av tekniska system. En annan aktuell aspekt är de förändringar som diskuteras inom EU som kommer att ha en betydande påverkan på fastighetsbranschen och den finansiella marknaden.

Johan kommer att fortsätta vara aktivt involverad i uppdrag och projekt.

Johans öppna och samarbetsinriktade sätt gör honom till en uppskattad lagspelare, och hans flexibilitet har visat sig vara en nyckelkomponent i att övervinna utmaningar och bygga framgångsrika team. Jag vill även tacka Göran Westberg för ett engagerat och förtjänstfullt arbete med att utveckla samt öka lönsamheten i bolaget under sina år som VD. Göran har under de senaste åren lett Ebab Fastighetsutveckling med stor framgång. Vi är glada över att han fortsätter att engagera sig som fastighetsutvecklare när han lämnar över VD-rollen, säger Kaarel Lehiste, koncernchef för Ebab.

Johan har en examen från KTH inom Väg och Vatten och har studerat fastighetsekonomi och juridik. Genom åren har Johan spelat en central roll i flera framstående projekt, inklusive Cederhusen i Hagastaden, Kv. Måsholmen 21 i Skärholmen, och Kv. Rickomberga 21:5 i Uppsala. Johans förmåga att hantera såväl tekniska såsom komplexa juridiska aspekter av fastighetsutvecklings verksamhet är en tillgång i många projekt.

 

Vi kommer att arbeta hårt för att integrera gröna teknologier och initiativ som inte bara gynnar vår verksamhet utan också stöder samhällen och miljön där vi är verksamma.
– Johan Brodin

Tveka inte att höra av dig till oss på Ebab, vi kan stadsutveckling och hållbarhet!